Jouw zakelijk wifi netwerk analyseren? Vareza.nl

Wil jij de wifi in jouw organisatie optimaliseren? Dit kan door middel van een wireless site survey van Vareza.nl. Wat een wireless site survey precies inhoudt? Dat lees je in deze blogpost.

Vareza.nlWelke methodes van wireless site survey bestaan er?

Volgens Vareza.nl bestaan er diverse methodes voor wireless site survey:

  • Passieve survey: bij deze methode gebruikt een wireless engineer een laptop of een andere wireless client met site survey software. Hij onderzoekt de omgeving, het pand, campus, terrein en meet het zakelijke wifi signaal. Op basis hiervan wordt er een rapport uitgedraaid en kan er advies gegeven worden.
  • Active survey: er wordt een wireless client verbonden aan het netwerk, waarmee zaken zoals latency, troughput, roaming performance, signaal en de dekking wordt gemeten.
  • Spectrum site survey: met deze wifi survey kun je onderzoeken welke storingsbronnen er voorkomen in de gemeten plaats of gebied. Dit geeft inzicht en daardoor weet je waarmee je rekening mee moet houden in het design.
  • Validation site survey: dit is een post implementatie survey waarmee je kunt onderzoeken of het design daadwerkelijk de performance levert voor de omgeving op basis van de vorige survey en advies.
  • Predictive site survey: bij dit onderzoek wordt de omgeving in kaart gebracht, zodat je inzicht krijgt in de obstakels en hoe je de ruimte het beste kunt benutten. Er wordt dus een model gemaakt waarmee voorspeld kan worden wat er kan gebeuren en hoe problemen kunnen worden voorkomen.

De gecertificeerde wireless specialisten staan voor je klaar!Vareza.nl

Vareza kan je alles vertellen over het optimaliseren van een zakelijk netwerk. Op hun website vindt je ook veel informatie over netwerken en aan welke eisen deze moeten voldoen. Zo zijn er veel verschillende aspecten waarmee je rekening mee moet houden, je kunt al deze informatie op vareza.nl vinden. Wil je contact met Vareza? Dan is dat zeker mogelijk, ze zijn bereikbaar via de telefoon en de mail. De gecertificeerde wireless specialisten staan voor je klaar!