Geen rugpijn meer door deze bureaustoel

Nadat ik toch al flink wat jaren last had van mijn nek en rug, las ik over de voordelen die een ergonomische bureaustoel kan bieden. Ik werk 40 uur per week achter de computer, dus een juiste bureaustoel met goede ondersteuning is geen overbodige luxe. Na de zoveelste stijve rug heb ik met mijn fysiotherapeut deze stoel uitgekozen. Ik koos voor een exemplaar met een lagere rugleuning omdat dit bijdraagt aan een meer dynamische zithouding.

Pijnvrij

Ik gebruik de bureaustoel nu twee maanden en het is een wereld van verschil. Ik wist niet dat een verkeerde bureaustoel zulke vervelende rugklachten kon geven totdat het tegendeel bewezen werd. Ik merkte al sinds dag één dat ik automatisch mijn zithouding aanpaste en na twee weken namen mijn klachten af. Inmiddels heb ik geen last meer van pijn na een lange werkweek achter de computer.

Mooi design

Ergonomisch betekent zeker niet per definitie dat er helemaal geen aandacht meer wordt geschonken aan het design van de stoel. Ik koos voor de lederen armleuningen die naast de steun ook een chique uitstraling geven. De wielen zijn niet te hard en laten geen krassen of andere beschadigingen achter op mijn vloer. Het is even een investering, maar daarna kun je er jaren profijt van hebben. Ik kan iedereen met een zittende baan een ergonomische bureaustoel aanraden.