Btw aangifte België doen is verplicht

Als ondernemer ben je verplicht met regelmaat btw aangifte België te doen. Dit kan eens per kwartaal maar ook maandelijks zijn. Als je er niet teveel tijd in wilt of kunt steken is het zeker verstandig te automatiseren.

Bereid de aangifte eenvoudig voor

Met Yoursminc haal je een compleet boekhoudsysteem in huis waarmee je ook facturen kunt maken en versturen. Op die manier kun je alles bijhouden in één systeem waardoor het ook eenvoudiger wordt btw aangifte te doen. Het programma kent meerdere toepassingen die allemaal met de boekhouding te maken hebben. Je kunt er als bedrijf de facturen die de deur uitgaan en de inkomsten mee registreren. Op die manier krijg je snel een goed overzicht van alle inkomsten en uitgaven en ligt de basis voor de aangifte van de btw al klaar. Zo heb je er niet iedere keer extra werk aan en kun je je met andere zaken bezighouden binnen je bedrijf.

Digitaal versturen

Door het bijhouden van alle inkomsten en uitgaven met het geautomatiseerde systeem heb je reeds een conceptversie die je aan het einde van een periode definitief kunt maken om te versturen naar de juiste instantie bij de belasting. Het versturen ervan kun je digitaal doen op verschillende apparaten zoals een tablet of laptop. Als er nog foutjes in staan is dat geen enkel probleem want deze kunnen achteraf ook nog gecorrigeerd worden. Dit is zelfs mogelijk als je de aangifte reeds gedaan hebt.