Access cursus maakt me aantrekkelijker op de arbeidsmarkt

algemeenit5Access cursus maakt me aantrekkelijker op de arbeidsmarkt

Nu ruim een jaar geleden ben ik ontslagen van mijn vorige baan, ik kan je vertellen dat dat een zware last is die je overkomt. Mijn voormalige werkgever leed aan verliezen en had er geen fiducie meer in zijn oudere werknemers bij zich te houden, om te wachten tot de economie weer aantrok. Hij heeft mij en enkele andere, wat oudere, werknemers dus op straat gezet en dat was wel even slikken voor ons aller zelfvertrouwen. Maar ik heb geprobeerd niet bij de pakken neer te zitten en het aan te pakken zoals het komt. Dat betekent dus ook dat ik zowel actief als proactief bezig ben gegaan met mezelf te profileren op de arbeidsmarkt. Zit niemand meer op me te wachten? Dan zorg ik wel dat ze geïnteresseerd raken! Tegenwoordig volg ik dus allerhande cursussen, gewoon in mijn eigen tijd, om mezelf te ontplooien en me aantrekkelijker te maken voor toekomstige werkgevers. Deels krijg ik dit vergoed van de werkloosheidsinstantie, aangezien die me tegemoet willen treden in dit soort goede initiatieven. Ik krik er mijn CV behoorlijk mee op, en kan ermee aantonen dat ik én de ervaring heb van iemand die zich al dertig jaar op de arbeidsmarkt begeeft én dat ik me kan meten aan de whizzkid jeugd, die alles van computers weten en handig zijn met allerlei snufjes en technieken. Momenteel volg ik een access cursus, die me nog verder helpt verdiepen in allerlei zaken rondom databases, daar waar excel stopt. De access cursus heeft me echt de ogen geopend, want veel meer dingen uit mijn eigen arbeidsverleden worden ook helderder. Door deze access cursus zie ik dingen veel meer in perspectief, en kan ik het in een logisch kader plaatsen.